Zavolejte nám

739 002 750

Napište nám

info@federdrom.cz

  • English
Lídři z Přívozu uspořádali první komunitní akci pro veřejnost

Lídři z Přívozu uspořádali první komunitní akci pro veřejnost

Lídři Zadního Přívozu uspořádali pro svou komunitu první komunitní akci „Zábavné odpoledne v parku na Palackého, která se konala dne 09. 08. 2022 v Mecnarovského sadě. 

O komunitní akci byl velký zájem. Komunitní akci navštívilo kolem 250 obyvatel včetně dětí. Na akci byl připraven program pro děti formou deseti stanovišť, kde si mohli vyzkoušet například chůzi na chůdách, překážkovou jízdu na koloběžkách nebo paměťové a logické hry a nechyběla ani zdravověda. Děti po splnění všech stanovišť následně dostaly něco zdravého na zub, a také si mohly zajít na párek v rohlíku a pití, které jim bylo poskytnuto zdarma. Komunitní skupina – Společná cesta, z.s. rozdávala dětem bonbony. Na této komunitní akci měli obyvatelé možnost poznat své nové sousedy, nebo se vidět po delším čase se známými a nezávazně si popovídat u kávy. Po celou dobu hrála reprodukovaná hudba, na kterou dospělí i děti tančili. Počasí po celou dobu akce bylo nádherné. První komunitní akci realizovanou lídry z Přívozu si všichni účastníci velice užili.

Komunitní akci podpořili místostarostové městského obvodu Moravské Ostravy a Přívozu, koordinátoři romské platformy a důležitou podporou byli také lídři z Komunitní skupiny – Společná cesta, z.s.. Děkujeme za podporu.