Zavolejte nám

739 002 750

Napište nám

info@federdrom.cz

  • English
Lídři se učili, jak správně komunikovat

Lídři se učili, jak správně komunikovat

Principy správné komunikace se lídři učili na dalším vzdělávacím workshopu na téma Komunikační dovednosti, který proběhl v sobotu 26. 11. 2022 v třinecké čajovně Pohoda. Cílem workshopu bylo zaměřit se na zvládání konkrétních situací, ve kterých se mohou účastníci ocitnout při obhajobě svých práv či vyjednávání potřeb s důrazem na porozumění sdělovanému obsahu a zároveň srozumitelnost vlastních sdělení účastníků, dovednost vyjednávání i obecného rámce komunikace mezi aktéry.

Workshop kombinoval teoretický výklad s praktickými příklady. V první polovině workshopu se lídři dozvěděli základy verbální i neverbální komunikace, vyzkoušeli si prakticky, jak správně používat oba typy komunikace a na co si dát pozor. V druhé polovině se poté zaměřili na asertivitu a vyjednávání v různých situacích. Součástí workshopu bylo také sdílení zkušeností jednotlivých účastníků s komunikací s různými aktéry.

Účastníci byli s workshopem velice spokojeni. Jako nejvíce užitečné hodnotili praktické příklady např. nácvik vyjednávání v určitých situacích, první kontakt, podání ruky apod. Kladně také hodnotili možnost sdílení svých zkušeností s ostatními lídry. Další workshop zabývající se drogovou problematikou proběhne v únoru. Věříme, že i tento workshop na nepříjemné téma bude pro lídry zajímavý a přínosný.